Coachtrajecten

Een coachtraject bestaat uit verschillende onderdelen, daarom heet het ook een traject. Daarnaast is het fijn om afspraken met elkaar te maken over wat we gaat doen en hoelang dat ongeveer gaat duren. Zodat iedereen weet wat hij of zij kan verwachten. Een coachtraject is vaak kortdurend om je weer een zetje in de goede richting te geven, waarna je zelf verder kunt werken aan doelen. Doorgaans zijn dit 4 tot 6 coachsessies naast de intake, verdieping, evaluatie  en afsluiting (gemiddeld zo’n  8 tot 10 bijeenkomsten). Soms zijn er minder sessies nodig, maar meer kan natuurlijk ook. Vooral als de hulpvraag toch een beetje veranderd tijdens het traject. 

Hier onder leg ik kort de vier onderdelen van een traject uit. 

De hulpvraag helder krijgen. 

Dit gebeurd in het intake gesprek en de verdiepingsfase. Samen kijken we naar wat jou hulpvraag is en of ik jou daar bij kan helpen. We stellen doelen op en bespreken hoeveel sessie we denken dat er nodig zijn om dat doel te behalen.

De werkfase

In de werkfase gaan we aan de slag met jou hulpvraag en doelen, vaak zijn hier 4 tot 6 sessies voor nodig, maar meer of minder komt ook voor. Tijdens deze werkfase zoeken we naar jou kwaliteiten en sterke punten en komen we er achter hoe jij deze kan inzetten, om je doelen te behalen.

Evaluatie

Tussentijds houden we goed in de gaten of de doelen nog steeds het zelfde zijn, er ergens aanpassingen gemaakt moeten worden en of we op de goede weg zijn. Dit doen we vaak in de eerste 5 min van een sessie.
In een eind evaluatie bespreken we of je zonder mijn hulp verder kan.

 

Afsluiting

Wanneer we met elkaar besluiten dat jou doelen behaald zijn en jij op eigen kracht verder kunt, komen we nog een keer bij elkaar om het succes te vieren, want na hard werken heb je dat wel verdient. 

Binnen OEKA Coaching houden we vast aan deze opbouw van een coachtraject. 
Daarom zijn er binnen OEKA Coaching twee trajecten samengesteld. Dit betekend niet dat er geen andere mogelijkheden zijn. We zullen altijd samen kijken naar het best passende voor de hulpvraag die is aangedragen, want ook hierin geld geen enkele hulpvraag is het zelfde. 

Hier onder vind u de opbouw van de trajecten binnen OEKA Coaching. 

* eerste telefoongesprek (ongeveer 20 a 30 min) 
* intake gesprek (ongeveer 1,5 uur)
* verdieping (60 min)
* 4 a 6 coachsessies (60 min per keer) 
  dit kunnen er meer of minder zijn afhankelijk van de hulpvraag
* afronding/eindevaluatie (60 min)
* afsluitende sessie (30 min)

U kunt de tarieven van OEKA Coaching vinden onder contact,
of via de knop tarieven hiernaast.