Uitleg voor kinderen

  • Wanneer jou papa of mama contact met mij opneemt gaan we eigenlijk al gelijk een beetje van start, aan de telefoon maken we kennis met elkaar, vertellen je ouders in het kort waar je tegen aanloopt, welke uitdagingen er op jou pad liggen. Aan het eind van dit korte gesprek maken we samen een besluit of ik jou kan gaan helpen. Als dat zo is maken we een afspraak voor een intakegesprek.
  • Een intakegesprek duurt ongeveer 1,5 uur, dit kan bij mijn in de praktijk zijn, maar ook bij jou thuis. Vooraf stuur ik een intakeformulier via de email, dit formulier vullen je ouders alleen of samen met jou in, dit formulier bespreken we dan tijdens het intakegesprek. Soms is het fijn als ik jou ook al even zie. In dit gesprek maken we duidelijk wat jou uitdaging is en waar je hulp bij kan gebruiken. Aan het eind van de intake maken we een beslissing of je samen met mij aan de slag kan.
  • Vaak is er nog een gesprek nodig, deze is dan met jou. Dit heet de verdiepingsfase. Hierin leer ik jou beter kennen. We kijken dan naar waar jij zelf aan wilt werken en hoe ik jou daar bij kan helpen.
  • Na de verdiepingsfase ga ik even nadenken over hoelang we nodig hebben om de uitdaging die jij hebt, leuker te maken. Ik kan het niet voor je oplossen, maar ik kan wel samen met jou kijken hoe jij dat zelf kunt doen, iedereen is anders, iedereen heeft dan ook iets anders nodig, de verandering zal vanuit jou zelf komen.  
  • Vanaf nu zal ik samen met jouw, vanuit mijn praktijk aan de slag gaan. Deze fase heet de werkfase. In bijeenkomsten van een uur zal jij jouw eigen weg gaan bewandelen, de uitdagingen onderzoeken, kwaliteiten leren (h)erkennen en inzetten. Gemiddeld zijn daar 4 tot 6 bijeenkomsten voor nodig, maar langer en/of korter komt ook voor.
  • Na de werkfase komt de afrondingsfase. In deze fase praten we samen met je ouders over de de reis/ontdekkingen die je hebt gemaakt, waar sta je nu, kan je al zelf verder of zijn er nog andere uitdagingen/kwaliteiten die we samen willen verkennen/versterken. We kijken samen met je papa en mama of het wenselijk is nog een paar sessies toe te voegen of het traject af te ronden.
  • Wanneer we samen bedenken dat jij zonder mijn hulp verder kan, zullen we nog een keertje samen komen om dat te vieren.
  • Na de afronding sta je er niet gelijk helemaal alleen voor, ik blijf op de achtergrond bereikbaar voor vragen. Het kan namelijk zomaar zijn dat je op een later moment  nog ergens over wilt praten.