Wie ben ik?

Ik ben Maruschka Duijnisveld. Ik ben geboren in 1979, getrouwd met een hele lieve man en moeder van twee toppers van tiener meiden. We hebben een super lieve hond Buddy en een eigen paard (Finnegan). Er wonen ook nog twee oude katten bij ons en een dikstaart gerbil. Ik ben gek op mijn paard en rij er graag mee in het mooie natuurgebied de Elzen, hier wandel en fiets ik ook graag met mijn gezin en de hond. Daarnaast kan je mij veel op het water vinden, op onze zeilboot, waar we graag mee op vakantie gaan. Ik ben een echte creatieveling, ik kan beeldhouden in speksteen, ik haak knuffels, hou van tekenen en kleuren van mandala’s. Ik kook en bak graag, en boeken lezen doe ik voor me plezier.

Sinds mijn eigen tiener jaren, weet ik dat ik Hoogbegaafd (HB) en Hoog sensitief (HSP) ben en daar ook nog Dyslexie bij mag plakken. Mijn kinderjaren waren vaak een worsteling, omdat ik me anders voelde als andere kinderen. Ik werd helaas ook veel gepest op de lagere en middelbare school. Ik was vaak in dromenland en vooral met van alles en niks tegelijk bezig, tot ergernis van de bassischool leraren.  Ik kreeg dan ook op de basisschool een laag schooladvies. Op mijn middelbare school leerde ik een (dove) leraar kennen die mij echt zag, met mij in gesprek ging en zijn vermoedens uiten bij mijn ouders. Ik voelde me eindelijk gezien. Na allerlei onderzoeken, testen en uitleg, had ik eindelijk het gevoel dat er eigenlijk helemaal niks mis met mij was, maar ik de wereld gewoonweg anders zag en mijn hersenen veel sneller konden denken.
Ik heb in die tijd veel zelf moeten uitzoeken, hoe werkt het nou eigenlijk bij mij en hoe kan ik het zo maken dat ik er gelukkiger van word. Het heeft mij vele jaren gekost, maar nu weet ik dat mijn hokjes/stickers die ik mee draag, geen last zijn, maar juist mij maken tot wie ik ben. Het was een lange weg en als ik daar als tiener hulp bij zou hebben gehad of als het eerder ontdekt was, dan zou ik  minder onzeker en faalangstig door het leven zijn gegaan. Helaas was er toen nog veel minder bekent over hoogbegaafdheid en HSP, zeker over hoe je deze kinderen zoals ik kon ondersteunen en begeleiden.

Ik wist toen al dat ik later graag een betekenis volle rol wilde spelen in het leven van kinderen en jongeren die in ongeveer zo’n zelfde situatie zitten. Kinderen en jongeren die met vragen zitten zoals: “Wie ben ik?”, “Wat zijn mijn kwaliteiten?” en “Hoe kan ik die positief inzetten?”. Met OEKA Coaching kan ik dat doen. Ook de opvoeding van onze meiden heeft er aan bijgedragen dat ik nog meer het gevoel kreeg dat ik mijn passie en kwaliteiten in kan en mag zetten om het leven van anderen ietsje makkelijker te maken. Ik vind het fijn om coachend te werk te gaan i.p.v. leidend. Coachend met daarin mijn creativiteit, hoge observatie vermogen, snelle denken, vermogen om mee te bewegen en flexibiliteit inzetten om anderen aan het denken te zetten, vind ik erg tof. Ik ben er namelijk in al mijn eigen worstelingen achter gekomen, dat wanneer je je eigen pad mag bewandelen je pas echt tot veranderingen kan komen die voor jou helpend zijn. 

Het allerliefst help ik dan ook andere mensen, kinderen en jongeren die mijn hulp goed kunnen gebruiken, vooral als het even allemaal wat lastiger gaat en je misschien worstelt met van allerlei vraagstukken. Ik vind het waardevol om samen op zoek te gaan naar waar dat door komt en hoe jij dat makkelijker kunt maken, met al jou eigen kwaliteiten. Ik kan het niet voor mensen of kinderen oplossen, maar ik kan wel helpen om iemand te leren dat zelf te kunnen en daarbij zijn eigenheid te behouden. Op andere pagina’s op de site zal ik uitleggen hoe ik daarbij kan helpen.

Ik hoop dat ik een schets heb mogen geven van wie ik ben, maar mocht je vragen hebben stuur mij dan gerust een mail.