OEKA is een afkorting voor:

“Ondersteunt Elk Kind Anders” 

Er is niet zomaar gekozen voor deze afkorting. Het is ook een verbastering van mijn eigen naam “Maruschka”. Toen ik heel klein was en begon met praten, bleek mijn naam toch wel erg moeilijk uit te spreken. Ik noemde mezelf dan ook “Oeka”. Mijn moeder verbeterde mij dan vaak, door te zeggen “Nee joh je heet Maruschka” en dan kon ik heel boos roepen “Dat zeg ik toch OEKA”. Het is daarna ook wel een beetje mijn bijnaam geworden. Zeker als het kind in mij naar boven komt. Ik vind dit helemaal niet erg, gekker nog, ik vind het wel fijn. Het maakt dat ik kan en mag zijn wie ik  ben. Met al mijn verschillende ikke in mij. 

Toen ik mijn eigen coach praktijk voor kinderen en jongeren wilde gaan openen,  zocht ik natuurlijk ook naar een naam. Al gauw wist ik dat het de naam  OEKA coaching moest worden. Alle andere bedenksels paste gewoonweg niet bij mij. Daarnaast kon ik in deze naam weergeven hoe ik te werk zou gaan. Niet via standaard methodes, of geheel vanuit de boeken, maar echt afgestemd op het hele kind of de jongere die mijn ondersteuning goed kan gebruiken. 

Ieder kind is anders, niemand is het zelfde dus ook de begeleiding niet. 
Ik stem mijn begeleiding altijd af op wat het kind of de jongere voor mij op dat moment nodig heeft. 

Daarom:
O
ndersteunt Elk Kind Anders.

“OEKA”