Zelfbeeld versterkende ouder workshop.

De 52 redenen waarom ik jou zo leuk vind!

Soms zien we als ouders onze kinderen worstelen met een laag zelfbeeld, dit lage zelfbeeld heeft dan ook weer invloed op het zelfvertrouwen van het kind. Een soort visuele cirkel waar het kind in blijft rondcirkelen. Want als het zelfvertrouwen niet heel sterk is zal het kind ook niet echt positief over zichzelf denken.

Hoe kunt u als ouder daar nou invloed op uitoefenen of een steentje in bijdragen?

Als eerste is het dan fijn te weten wat het verschil is in zelfbeeld en zelfvertrouwen.
Als we het over zelfbeeld hebben, praten we over de manier waarop iemand naar zichzelf kijkt, wat diegene over zichzelf vindt, welke gedachtes hij/zij daarbij heeft en wat ze daarbij voelen. Het zelfbeeld is voor andere mensen niet te zien, maar heeft veel invloed op het zelfvertrouwen.

Bij zelfvertrouwen gaat het vooral over het vertrouwen dat je in jezelf hebt, bij een positief zelfbeeld denk je bijvoorbeeld: “o dit kan ik wel, komt goed”. Bij een negatief zelfvertrouwen is dat vermoedelijk meer: “o jeetje dit is te moeilijk, dit kan ik nooit”. Het zelfbeeld wat iemand over zichzelf heeft is hierop van grote invloed.

Als ouder kunnen we veel betekenen voor het zelfbeeld van onze kinderen. Zo kunnen we in onze communicatie en gedrag veel positieve bekrachtigen over brengen. Het geven van complimentjes is daar een goed voorbeeld van. Maar ook als het kind negatief gedrag laat zien kunnen we toch positief bekrachtigen, ipv het kind te vertellen wat het niet goed doet, kunnen we benadrukken wat het kind wel goed doet.

Wat ook een zeer positieve invloed heeft op het zelfbeeld van kinderen zijn complimentjes: Goh wat zit je haar leuk, Jij bent echt creatief, Bedankt dat je me geholpen hebt. Jij staat zo veel voor anderen klaar. Jij hebt altijd leuke ideeën. Je hebt hard geleerd dus die zes is dik verdient. Ik ben zo blij dat jij er bent. Je bent goed zoals je bent. En zo kunnen we er nog heel veel meer verzinnen.

Omdat gemeende complimentjes zo veel invloed kunnen hebben op iemands zelfbeeld heb ik deze workshop/informatie avond in het leven geroepen. Tijdens een bijeenkomst van 2 uur zullen we met elkaar praten over hoe we het zelfbeeld van de kinderen kunnen beïnvloeden en daarmee dan ook het zelfvertrouwen kunnen vergroten. Maar we gaan niet met lege handen naar huis, want we gaan ook creatief aan het werk. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een leuk en positief cadeautje voor je kind.

De 52 redenen waarom ik jou zo leuk vind!

Doel:
We gaan op een creatieve, leuke en gezellige manier. Onder begeleiding van een coach, praten over en werken aan, het vergroten en versterken van het zelfbeeld van uw kind. Als we het zelfbeeld namelijk een boost kunnen geven, zullen we het zelfvertrouwen zien groeien.

Na afloop ga u naar huis met een mooie cadeautje voor uw kind.

Doelgroep: ouders van kinderen die worstelen met het zelfbeeld
Groepsgrote: min 2, max 4
Locatie: In de praktijk op de Kinkelenburg in Dordrecht
Datum: woensdag 29 maart 2023
Tijd: 19:00 tot 21:00

Kosten: 20 euro per persoon 
(inbegrepen: materiaal, drinken en iets lekkers)

Deze workshop/informatie avond zal regelmatig georganiseerd worden. Daarnaast kan er op aanvraag met grotere groepen gewerkt worden op locatie. Voor informatie over de mogelijkheden kunt u contact met mij opnemen.

Tevens kan deze workshop ook geboekt worden als informatie avond op scholen

Voor vragen over de mogelijkheden kunt u via het contact formulier vragen aan mij voorleggen. Ook kunt u mij altijd via WhatsApp uw vraag stellen.