Ken je dat?

Je loopt tegen een uitdaging aan en zit niet zo lekker in je vel, maar je vind het spannend/moeilijk om hulp te vragen. “Zouden ze me dan niet gek vinden of zwak. Ik moet het toch wel alleen mijn uitdagingen of problemen kunnen oplossen”, “Wat zouden mijn ouders daar van vinden?,  “Als ik graag ondersteuning van een coach zou willen hebben. dat kost toch geld, wie gaat dat dan betalen”. Je kan zo tegen deze vragen en onzekerheden aanlopen dat je de stap niet durft te zetten om er over te praten.

Maar weet jij dat het eigenlijk heel sterk is om hulp te vragen?

Denk maar even met me mee:
1) Hoe vind jij het zelf om iemand te helpen?
2) Vind je het gek als iemand jou om hulp vraagt?
3) Wat vind jij van de ander als hij of zij om hulp vraagt?
4) Als je geen hulp, vraagt als je het eigenlijk nodig hebt, veranderd er dan iets?

En wat waren jou antwoorden?

De mijne zijn als volgt:
1) Ik vind het fijn om anderen te helpen, het is vaak een klein gebaar, waarmee je de ander verder kan helpen. Het voelt goed om iets voor een ander te kunnen doen
2) Ik vind het helemaal niet gek als andere mij om hulp vragen, ik voel me daar juist fijn bij. Fijn dat ik iemand vooruit te helpen. Er zijn namelijk geen stomme vragen alleen stomme antwoorden.
3) Ik vind het heel slim als mensen om hulp vragen als ze dat nodig hebben. Als je ergens mee zit, vastloopt of je er ongelukkig bij voelt is het juist verstandig, door om hulp te vragen zorg je goed voor jezelf.
4) Ik weet uit ervaring dat wanneer je niet om hulp vraagt, je vaak vast zit op de plek waar je bent en er niet echt iets verandert, je kan er soms wel omheen, maar uiteindelijk kom je later weer in een situatie die het zelfde is of lijkt. Je hebt geen positieve leermoment doorgemaakt, waardoor je steeds tegen de uitdaging aan blijft lopen.

Toch kan ik me de twijfels erg goed voorstellen, vooral als je het moeilijk vind het met je ouders te bespreken, dat je graag hulp van een coach zou willen ontvangen. Daarom wil ik laten weten dat OEKA Coaching er ook voor jou is in deze situatie en je met jou hulpvraag zelf contact met mij kan opnemen. Naast bellen, kun je mij ook bereiken via het contact formulier op de website, maar ook via mailen, WhatsApp en Messenger.

Dit contact is gratis en vrij blijvend, dit betekend dat je nergens aan vast zit. We kunnen dan samen onderzoeken waar jij tegen aanloopt en hoe je dat zou kunnen aanpakken. Zo maken we samen de stap naar hoe jij goed voor je zelf kan en mag zorgen. Wanneer jij er aan toe bent en we denken dat een coach traject jou zou kunnen helpen, kan je je ouders er bij betrekken. Hier kan ik jou dan ook in bijstaan. 

Je staat er niet alleen voor!